7 days of PS Actions, graphics, templates & fonts - for free!* Unlimited asset downloads! Start 7-Day Free Trial
Advertisement
  1. Design & Illustration
  2. Problem Solving

Kako Izraditi Konfeti Kist u Adobe Illustratoru

Read Time: 6 mins

Polish (Polski) translation by Mateusz Kurlit (you can also view the original English article)

Tko još voli kistove u Adobe Illustratoru? Zabavno ih je raditi i igrati se njima. U sklopu "Ljubavnog Tjedna", pokazati ću vam kako možete izraditi kistove svadbenih konfeta.Ovo je idealno za početnike pošto ne zahtijeva upotrebu Pen alata.

Zatim ću vam pokazati kako upotrijebiti kist da izradite jednostavan grafički stil koji se može upotrijebiti za izradu svadbene ukrasne pločice ili okvira.

Ako tražite već gotove kvalitetne predloške svadbenih pozivnica i vjenčanih tiskanica, možete ih pronaći na GraphicRiver-u.

1. Kako Izraditi Osnovni Oblik Srca

1. korak

Mnogo je načina za izradu oblika srca u Illustratoru. Ovo je moja omiljena metoda jer se njome postiže pravilan oblik, a istovremeno ću vam predstaviti neke korisne značajke programa.

Korsteći Ellispe Tool (L), izradite krug. Koristeći Selection Tool (V) i pritisnite tipku Alt-Povucite krug da ga duplicirate tako da se lagano preklapa sa originalnim oblikom.

Create two overlapping circlesCreate two overlapping circlesCreate two overlapping circles

2. korak

Kombinirajmo oblike koristeći Pathfinder karticu (Window > Pathfinder). Selektirajte oba oblika i zatim kliknite na Unite da ih spojite u jedan oblik.

Use Pathfinder to combine the shapesUse Pathfinder to combine the shapesUse Pathfinder to combine the shapes

3. korak

Gornji dio srca poprima svoj oblik, stoga je vrijeme da napravimo i donji. Na dnu oblika imate tri točke sidrišta...uklonimo točke sa svake strane središnje donje točke koristeći Delete Anchor Point Tool (-). Prijeđite mišem preko točke koju želite ukloniti sa alatom i kliknite je.

Remove two anchor pointsRemove two anchor pointsRemove two anchor points

4. korak

Drške najdonje točke stvaraju oštar kut unutar oblika. To ne možemo promijeniti, ali možemo malo izravnati.

Sa Direct Selection Tool (A), kliknite na točku. na gornjoj alatnoj traci, vidjeti ćete opcije za Anchor Points. Odaberite prvu opciju, Convert selected anchor point to corner.

Flatten the bottomFlatten the bottomFlatten the bottom

5. korak

Sa još uvijek selektiranom točkom, upotrijebite tipku strelice prema dolje (na tipkovnici) da pomaknete točku dolje za 30.

Zatim sa Direct Selection Tool (A) kliknite na jednu od točaka sa strane. Povucite najnižu dršku točke napola između točke i dna srca, pazeći da je drška još uvijek okrenuta u istom smjeru. Ponovite isto na suprotnoj strani. To će dovršiti oblik srca.

Complete your heart shapeComplete your heart shapeComplete your heart shape

2. Kako Izraditi Seriju Šarenih Srca

1. korak

Koristiti ću proces boja kao i Beto Garza. On radi palete stvarajući "blend" između dva oblika.Toplo preporučam da pročitate njegov "autoportret tutorijal".

Duplicirajmo prvo originalni oblik srca na isti način kao što smo duplicirali krugove. Selektirajte srce sa Selection Tool (V) alatom i zatim pritisnite Alt-Povucite oblik srca vodoravno u stranu, ostavljajući između dva oblika razmak od recimo tri srca.

Duplicate the heartDuplicate the heartDuplicate the heart

2. korak

Selektirajte oba srca i napravite Blend na sljedeći način: idite na Object > Blend > Mark ili upotrijebite Control-Alt-B. Dobiti ćete nekoliko srca između svakog od vaših oblika.

Kako biste bili sigurni da imate ukupno pet oblika, ostavite blend selektiran i idite na Object > Blend > Blend Options i podesite razmak od Specified Steps i unesite vrijednost 3, jer želimo tri originalna oblika povrh ova dva koja imamo.

Create a BlendCreate a BlendCreate a Blend

3. korak

Kada pogledate Blend grupu u Layers kartici, primijetiti ćete da su u grupi tri elementa: putanja (linija koju prati blend) i dva originalna oblika. Sada možete selektirati dva originalna oblika i promijeniti im boje dok dobijete boje gradijenta koje želite upotrijebiti za konfete. Ja sam odabrala pastelnu ružičastu (#f2a7cb) i indigo (#2e3192).

Create the colours you wishCreate the colours you wishCreate the colours you wish

3. Kako Posložiti Srca

1. korak

Prije nego što poredamo srca u okrugli oblik, raspustimo Blend. Odaberite Blend u Layers kartici i idite na Object > Expand. To će pretvoriti Blend u grupu od pet individualnih oblika.

Otpustimo zatim oblike iz grupe: ostavite grupu selektiranu i idite na Object > Ungroup. Vidjeti ćete da su oblici sada izvan grupe u Layers kartici.

Ungrouping the heartsUngrouping the heartsUngrouping the hearts

2. korak

Koristeći Selection Tool (V), poredajte oblike u krug... Ne treba biti savršen, jer ćemo ga kasnije malo promijeniti (nakriviti).

Put the hearts in a circlePut the hearts in a circlePut the hearts in a circle

3. korak

Zatim koristeći Free Transform Tool (E), rotirajte svako srce. Svrha efekta kista je da imamo različite konfete, stoga će nam za ovaj efekt trebati srca okrenuta pod različitim kutovima.

Rotate the heartsRotate the heartsRotate the hearts

4. korak

Promijenimo i veličinu srca. Sa Selection Tool (V) alatom selektirajte nekoliko srca. Zatim idite na Object > Transform > Scale. Ja sam smanjila veličinu na 50%.

Reduce the sizeReduce the sizeReduce the size

Zatim sam smanjila veličinu ostalih srca na 40% da napravim malu razliku.

Reduce the sizeReduce the sizeReduce the size

Prije nego što napravimo kist, dobiti ćete nešto poput ovog:

The heart arrangementThe heart arrangementThe heart arrangement

4. Kako Izraditi Scatter Kist

1. korak

Hajde da napravimo taj kist. Selektirajte sve (Control-A) i zatim otvorite Burshes karticu (Window > Brushes). Kliknite na New Brush gumb pri dnu kartice.

The Brushes panelThe Brushes panelThe Brushes panel

2. korak

Otvoriti će se skočni okvir u kojem će vam biti postavljeno pitanje koji kist želite izraditi; odaberite Scatter Brush i kliknite OK. Sada ćete imati Scatter Brush Options okvir.

Dodajte ime svojem kistu. Prođimo sada kroz svaku od ovih postavki kako biste znali zašto ih selektirate.

  • Random: Svi su podešeni na random (nasumce), jer ne želimo ujednačen izgled na rasutim konfetima. Kada birate ovu opciju, određujete parametre između određenih vrijednosti.
  • Size: Pošto sam napravila prilično velika srca, podešavam Size na maleni raspon bez previše varijacija. Razlog je to što konfeti neće biti u perspektivi.
  • Spacing: Ova vrijednost je najniža koliko može biti sa malom varijacijom. To je zato što će konfeti biti zajedno u skupinama.
  • Scatter: Scatter se odnosi na to kolika je devijacija oblika od nacrtane putanje... Želim da bude relativno uredno.
  • Rotation: Oblici moraju padati u nasumičnim smjerovima... stoga je rotacija podešena na oba ekstrema.

Kliknite OK kada ste gotovi.

Scatter Brush OptionsScatter Brush OptionsScatter Brush Options

3. korak

Sada možete primijeniti konfeti kist na koju god putanju želite... ovdje je na ravnoj liniji.

5. Kako Izraditi Osnovni Okvir

1. korak

Hajde da upotrijebimo ovaj kist za izradu jednostavne grafike. Dodati ću konfeti okvir oko imena fiktivnog para, Gwen i Karen.

Koristeći Ellipse Tool (L), nacrtajte krug iza imena kako bismo bili sigurni da okvir neće prelaziti preko imena. Otvorite Appearance karticu (Window > Appearance).

Add a circle around the namesAdd a circle around the namesAdd a circle around the names

2. korak

Kliknite na Stroke liniju gdje je kist i dobiti ćete padajući izbornik koji pokazuje kistove u Brushes kartici. Odaberite svoj konfeti kist. Po zadanoj vrijednosti ovo će imati 1 pt Stroke Weight (debljinu linije), koju možete dvaput označiti klikom na Stroke poveznicu (koja vas vodi u postavke u Stroke kartici).

Applying the brushApplying the brushApplying the brush

3. korak

Dodajmo još konfeta. Sa označenom Stroke linijom, kliknite na padajući izbornik u gornjem desnom kutu i odaberite Duplicate Item. To će duplicirati sve vrijednosti i postavke Stroke linije. Ovo ćemo malo urediti: kliknite na Stroke poveznicu i promijenite Stroke Weight na 0.75 pt.

Change the stroke weight to 075Change the stroke weight to 075Change the stroke weight to 075

4. korak

Sada povucite Fill liniju na vrh Appearance kartice i promijenite boju ispune u bijelu. To će dovršiti naš okvir.

White fillWhite fillWhite fill

5. korak

Ako želite pohraniti ovaj lijepi okvir za neku buduću upotrebu, otvorite Graphic Styles karticu dok je dizajn selektiran i kliknite na New Graphic Style. To će ga spremiti za buduću upotrebu i možete ga primijeniti na druge oblike.

Saving the Graphic StyleSaving the Graphic StyleSaving the Graphic Style

Odličan posao, završili ste!

Nadam se da ste uživali izrađujući ovaj konfeti kist. Ako imate pitanja vezana za tutorijal ili ste dovršili projekt, javite se u komentarima!

Finished frameFinished frameFinished frame

Izrada kistova može biti vrlo zabavna. Poznavanje postavki za izradu ovakvih kistova je ključna stvar za stvaranje fantastičnih radova. Zašto ne biste pogledali još neke od tutorijala o izradi "scatter" kistova koje imamo ovdje na Envato Tuts+.

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Design & Illustration tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Scroll to top
One subscription.
Unlimited Downloads.
Get unlimited downloads