Unlimited PS Actions, graphics, videos & courses! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
Advertisement
  1. Design & Illustration
  2. Adobe Photoshop

Фотошоп во 60 секунди: Како да креирате инспиративен постер

by
Difficulty:BeginnerLength:ShortLanguages:
This post is part of a series called 60 Second Video Tutorials.
Photoshop in 60 Seconds: How to Create a Splash Dress
Photoshop in 60 Seconds: How to Customize a Flyer Template
This post is part of a series called In 60 Seconds: Adobe Photoshop.
Photoshop in 60 Seconds: How to Create a Splash Dress
Photoshop in 60 Seconds: How to Customize a Flyer Template

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Final product imageFinal product imageFinal product image
What You'll Be Creating

Инспирација. Тоа е чудна работа што некои збирки на зборови што се користат на одреден тип на слика може да нѐ мотивираат.  Иако е дискутабилно дали инспирацијата всушност предизвикува промени во животот, изработката на мотивационен постер е уникатен и забавен начин за работа со типот. Визуелно, блоковите од текст се позаинтересирани ако се форматираат на начин кој не е совршено исправен, униформа и центриран. Со намерно изработување на типот така што некои зборови ќе привлечат повеќе визуелен интерес, може да се осигурате дека читањето на цитатот скоро сама по себе станува авантура, бидејќи нашите очи го истражуваат текстот додека го читаме. Во овој проект, ние истражуваме како да се користи Photoshop да се справи со око-фаќање цитат што е речиси како забавно да се прочита како што е да се направи.

Како да работите со тип во Photoshop

Фотошоп не располага со толку многу алатки базирани на текст како и неговите братучеди InDesign и Illustrator, но има добар сет на алатки за изработка на текст во нешто инспиративно. Во ова брзо видео, ние истражуваме некои од тие карактеристики и создаваме овој инспиративен постер.

Овој проект ја користи оваа слика која ја восхитува морето од ollyi, која е достапна за купување на PhotoDune.

Во текстот во овој проект се користи чудесно чуден фонт наречен Малку Вондер достапен само на Envato Elements.

Како да креирате инспиративен постер

Чекор 1

Првиот чекор е да се избере позадинска слика која е драматична и инспиративна. Фигура гледајќи надвор во растојание укажува на некој кој може да биде длабоко во мислата е секогаш добар избор. Но, бидете сигурни дека има доволно простор за да го поставите цитатот.

Choose your stock imageChoose your stock imageChoose your stock image

Чекор 2

Во овој пример, ние користиме фонт кој беше рачно нацртан. Има многу интимно и органско чувство за тоа.  Плус овој фонт има алтернативни хиероглифи за поголемиот дел од буквите за да се намали какво било очигледно визуелно повторување.

Add textAdd textAdd text

Малку подетално

Сакате да дознаете повеќе за користење на тип на креативни начини во Photoshop? Размислете за следните линкови:

Advertisement
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.