Unlimited PS Actions, graphics, videos & courses! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
 1. Design & Illustration
 2. Flyers

Како да направите флаер Дизајн за Божиќ во Illustrator

by
Read Time:15 minsLanguages:
This post is part of a series called Flyer Design & Templates.
How to Make a Valentine's Dinner Restaurant Menu Flyer Template
How to Make a Fundraiser Flyer Template

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Final product imageFinal product imageFinal product image
What You'll Be Creating

Научете како да направите флаер во ова упатство за флаер. Ќе научите како да креирате ефективен дизајн на флаер токму на време за Божиќ.

Без разлика дали сте биле "непослушен или убав" или дури и ако навистина не сте во целата прослава на празникот, во декември постои посебен празник што ќе ве натера да го проширите вашиот весели дух, и тој ден е "Грдото џемпери" Ден "! Да, тоа е реално.

Дали имате грди џемпер кој демне во длабочините на вашиот плакар? Потоа, "Грден Божиќен ден на џемпери" е денот кога ќе се расправаме за тоа живописно грозно трикотажа. Празникот, кој започна во 2011 година, се слави на третиот петок во декември.

За да го прославиме овој празничен празник, денес ќе научиме како да креираме флаер за настан со професионален изглед, лесен за дизајнирање на "Грдото џемпери", користејќи го Adobe Illustrator!

Ако немате време да дизајнирате флаер од нула или немате инспирација, можете да ја извозите најновата колекција на флаерски дизајни и графики преку Envato Market или Envato Elements.

Што ќе ви биде потребно

Ќе ви требаат сет од избрани фонтови за да го завршите овој проект:

1. Како да поставите нова проектна датотека

Отворете Adobe Illustrator и креирајте нов документ (Command-N) со следниве поставки:

 • Име: Ugly_Sweater_Xmas_Party
 • Број на артисти: 1
 • Ориентација: портрет
 • Ширина: 8,27 см
 • Висина: 11,69 см

Од табулаторот Напредно:

 • Режим на боја: CMYK
 • Растерски ефекти: Високи (300 ppi)
 • Режим на преглед: Стандардно

Треба да додадеме крвави линии на таблата, за да дефинираме каде графика се протега за печатачот. Линиите за крварење осигуруваат дека нема бели рабови околу флаерот по сечењето.

Кликнете Повеќе поставувања за да го отворите дијалогот за повеќе поставувања.

Поставете вредности за Bleed до 0,2 cm и Креирајте документ. Крвните линии ќе се појават како црвени линии околу артиклот.

set event flyer artboard size setting orientation portrait bleed centimetres set event flyer artboard size setting orientation portrait bleed centimetres set event flyer artboard size setting orientation portrait bleed centimetres
set artboard bleed lines for printing bleed lines in redset artboard bleed lines for printing bleed lines in redset artboard bleed lines for printing bleed lines in red

2. Како да направите флаер за настанот

Чекор 1

Сега, бидејќи ова е партија "џемпер", ајде да создадеме симпатична, едноставна, црвена карирана шема како флаер позадина.

Започнете со создавање на квадратни квадрати на моделот. Земи ја Алатката за правоаголник (М). Кликни еднаш на таблата, за да го отворите полето за дијалог Rectangle. Направете квадрат 1 x 1 cm, со боја пополнете # A01D20.

Следно, одберете ја алатката Сегмент на сегмент (\). Нацртајте линија со Ширина и Висина од 1 см, Агол: 270 °, со црн мозочен удар.

Отворете го панелот за удар (Прозорец> Мозочен ) и поставете ги подесувањата на удар на следново:

 • Cap: Round Cap
 • Corner: Round Join
 • Проверете испрекината линија. Постави цртичка: 1pt, Gap: 2 pt
use rectangle tool M to create red square and line segment tool dashed line strokeuse rectangle tool M to create red square and line segment tool dashed line strokeuse rectangle tool M to create red square and line segment tool dashed line stroke

Чекор 2

Со избраниот испрекината линија, Object> Expand ... за да го отворите прозорецот за дијалог Expand. Проверете Пополнете и мозочен удар, а потоа ОК.

Потоа копирајте (Command-C) и Paste in Front (Command-F), за да ја дуплирате испрекината линија на врвот на оригиналот.

Object> Transform> Rotate .... и поставете го аголот на ротација до 90 ° и кликнете OK.

Отворете го панелот за усогласување. Изберете квадрат и две сегменти од линија што сте ги направиле, и Центар за хоризонтално и вертикално порамнување, така што сите елементи се усогласуваат еднакво со другиот.

object expand line segment Horizontal Vertical Align Center from align panelobject expand line segment Horizontal Vertical Align Center from align panelobject expand line segment Horizontal Vertical Align Center from align panel

Чекор 3

Сега да ги дуплираме објектите за да создадеме шаблон.

Изберете ги попаметните линии. Користете ја алатката Eyedropper (I) за да го примените истиот боја пополнете како квадрат # A01D20.

Потоа земете ја алатката за избор (V), одберете ги трите објекти и повлечете ги предметите хоризонтално на десниот раб, додека ги држите копчињата Shift-Alt за да го ограничите движењето. Ова ќе ги дуплира нашите објекти.

Потоа Избери ги сите (Command-A), држете ги копчињата Shift-Alt и повлечете вертикално до горниот раб на плоштадите, како што е прикажано.

Ајде да ја смениме нивната боја.

Земете ја алатката за директен избор (A). Изберете вториот и третиот квадрат и поставете боја пополнување на # EE2532, а за четвртиот квадрат # D12027.

use eyedropper tool apply colo and duplicate shortcut hold shift alt kets draguse eyedropper tool apply colo and duplicate shortcut hold shift alt kets draguse eyedropper tool apply colo and duplicate shortcut hold shift alt kets drag

Чекор 4

Сфатив дека првиот плоштад и неговите потези се премногу темни, па ајде да ги смениме во полесен тон.

Изберете ја првата квадратен облик. Изберете> Same> Fill Color, и промените го пополнете бои на # BE2126.

Избери ги сите (Command-A).

Одете во Објект> Шаблон> Направи. Ќе се појави дијалогот Опции на шаблони, каде што можете да ги прилагодите поставувањата на шаблонот:

 • Тип на плочка: решетка
 • Ширина: 2 см
 • Висина: 2 см

Новиот модел ќе се појави веднаш во панелот Свачи (Прозорец> Свалки). Сега можете да ги избришете облиците што ги користевме за да создадеме наш модел.

object pattern making swatches panel grid type checkered object pattern making swatches panel grid type checkered object pattern making swatches panel grid type checkered

Чекор 5

Користете го новиот модел како пополнување. Изберете ја алатката Правоаголник (М) и нацртајте правоаголник за да го покриете табла во рамките на крвавите линии.

Објект> Трансформирај> Ротирај.

Осигурете се дека се избрани само трансформирачки шаблони, поставете Rotate Angle на 45 ° и кликнете OK.

rectangle tool create shape and apply transform pattern option rotate angle 45 degreesrectangle tool create shape and apply transform pattern option rotate angle 45 degreesrectangle tool create shape and apply transform pattern option rotate angle 45 degrees

Чекор 6

Сега ајде да додадеме светла рамка околу нашиот флаер за настани.

Повторно повлечете ја алатката Правоаголник (M) и нацртајте правоаголник од 8 x 11.4 cm, со нула пополнување и бел удар од 1 pt.

Сега усогласување на рамката на нашата artboard. Отворете го панелот за усогласување (Прозорец> Порамни).

Бидете сигурни да одберете Poravnaj: Poravnaj z Artboardom, nato Horizontal & Vertical Align Center.

И нашата позадина е подготвена!

background pattern align set border stroke flyer within borderbackground pattern align set border stroke flyer within borderbackground pattern align set border stroke flyer within border

3. Како да се постави и форматирање на типот на Flyer на настанот

Чекор 1

Ајде да ги поставиме нашите слоеви во панелот Слоеви. Отвори прозорец> слоеви.

Двоен-клик на "Layer 1" за да го отворите полето за дијалог Опции.

Изберете Lock и преименувајте го 'Background' и кликнете OK.

Кликнете на опцијата "Креирај нов слој" од панелот "Слоеви" и креирајте три нови слоеви еден врз друг, наречени "Графика", "Вид" и "Врвна графика".

open layers panel set layer options lock and create new layer graphics type top graphicsopen layers panel set layer options lock and create new layer graphics type top graphicsopen layers panel set layer options lock and create new layer graphics type top graphics

Чекор 2

За да го промовираме флаерот на нашиот партиски настан и да создадеме информативен и атрактивен флаер, треба да вклучиме пет детали:

 1. Поздрав или Смешни Вовед: Краток текст, ставен на врвот на флаер со мала големина на фонт: "Да се ​​натрупаме" и "Ве покануваме".
 2. Наслов: Главниот наслов е "Грдото џемпери" и секундарно "Божиќ партија, жив музички бенд". Насловот треба да биде голем, читлив тип, така што читателот знае што промовираме, и треба да биде ставен во примарна позиција, во спротивност со бојата на позадината.
 3. Опис: Доаѓа под наслов и додава релевантни информации за настанот, како датум, време и локација. Оваа година, празник се случува да падне на 21 декември, 2018 година. '21, петок, 8:00, декември, 20 $ Влез, место-улица адреса - врата отворена @ 19:45'.
 4. Call-to-action: "RSVP до 17-ти декември - Телефон #". Повикувањето кон акција ги поттикнува читателите да дејствуваат сега, а не подоцна.
 5. Контакт и адреса: Значи, читателите лесно можат да ве контактираат. Вклучува адреса, веб-сајт, телефонски број, лого или сметки на социјалните медиуми.

Треба да го разделиме нашиот флаер на три дела од визуелната хиерархија, користејќи ги Упатствата за управувачот: горниот дел "Поздрав" (мал дел), делот од средината "Наслов" (најголем) и "Инфо", долниот дел.

Прикажи> Владетели> Прикажи ги правилата или командната. Изберете го хоризонталниот владетел и повлечете го водичот во саканиот простор.

add ruler guides drag vertical view rulers show rulersadd ruler guides drag vertical view rulers show rulersadd ruler guides drag vertical view rulers show rulers

Чекор 3

Бидете сигурни дека сте на "Тип" слој.

Користете ја алатката Type (T) за да креирате три рамки за текст во рамките на назначените секции.

Отворете го панелот Пасус (прозорец> Вид> Став), како и панелот за знаци (Прозорец> Тип> Карактер).

Поставете го фонтот на Bebas Neue на 14 pt.

Ставете го текстот и Порамни го центарот од панелот Пасус. Не грижете се за типот или големината на фонтот.

add type type T type area box window paragraph character align center font size add type type T type area box window paragraph character align center font size add type type T type area box window paragraph character align center font size

Чекор 4

Сега ајде да имаме некој фонт забавно.

Кога станува збор за изборот на вистинскиот фонт, има многу обиди и грешки кои се вклучени за да ги најдете фонтовите кои работат и одговараат на вашиот дизајн. Треба да пронајдете фонт кој одговара на дизајнот на флаер, пораката на настанот и целната публика.

За среќа за вас, јас те поштедив одземаат време и избраа избор на фонтови за дизајнот на флаер за настани.

Да почнеме со Дел 1:

"Да се ​​натрупаме":

 • Искористете ги сите букви.
 • Поставете го фонтот во Монтсерат на 11,2 pt
 • Водечка: 13,44 pt
 • Следење: 200

"Вие сте поканети на"

 • Искористете ги сите букви.
 • Фонт: Монтсеррат на 6.08 пт
 • Водечка: 17,3 пт
 • Следење: 200
set tracking leading font type size and alignment Montserratset tracking leading font type size and alignment Montserratset tracking leading font type size and alignment Montserrat

Чекор 5

Преместете се на Дел 2:

"Грдо"

 • Фонт: Големи вибрации на 53,11 pt
 • Водечка: 63,73 pt

'Џемпер'

 • Искористете ги сите букви.
 • Фонт: Извор без шанс на 35.74 pt
 • Стил на фонт: црна
 • Водечка: 42,89 pt
 • Следење: 50

'Божиќ'

 • Искористете ги сите букви.
 • Фонт: ChunkFive на 15,74 pt
 • Стил на фонт: римски
 • Водечка: 18,89 pt
 • Следење: 200

'Забава'

 • Искористете ги сите букви.
 • Фонт: Алфа Шлаф Еден на 36,6 пт
 • Водечка: 31,72 pt
 • Следење: 25

'Live Music Band'

 • Искористете ги сите букви.
 • Фонт: Извор без шанс во 16,73 pt
 • Стилот на фонтот: Задебелен
 • Водечка: 20,08 pt
 • Следење: 100
edit type font style tracking leading superscript from character panel bold ptedit type font style tracking leading superscript from character panel bold ptedit type font style tracking leading superscript from character panel bold pt

Чекор 6

Конечно, за Дел 3:

'21st 8 PM $ 20'

 • Искористете ги сите букви.
 • Фонт: Bebas Neue на 23.7466 pt
 • Стил на фонт: црна
 • Следење: 50
 • 'st' ја користи опцијата Superscript од панелот Character

'Friday December Entry'

 • Искористете ги сите букви.
 • Фонт: Монтсеррат на 7,98 пт
 • Стилот на фонтот: Задебелен
 • Водечка: 42,89 pt
 • Следење: 50

'RSVP до 17 декември - Телефон #'

 • Фонт: Монтсеррат на 5,92 пт
 • Водечки: 9 pt
 • Следење: 200

'Место - Улична адреса - врата отворена @ 19:45'

 • Искористете ги сите букви.
 • Фонт: Бебас Ноју на 13.11 пт
 • Стил на фонт: Редовен
 • Водечка: 18 pt

"веб-страница"

 • Искористете ги сите букви.
 • Фонт: Монтсеррат на 5,92 пт
 • Водечка: 10 pt
 • Следење: 200
edit type font style tracking leading superscript from character paneledit type font style tracking leading superscript from character paneledit type font style tracking leading superscript from character panel

Чекор 7

Да ги отстраниме хоризонталните водичи: Преглед> Насоки> Ведро водичи

Потоа наредите кутијата со среден текст да е наклонето за да го направат повеќе привлечно.

Изберете и Цел> Трансформирај> Стриже.

 • Агол на стрижење: -190º
 • Оска: Вертикална
 • OK
object transform shear angle set axis verticalobject transform shear angle set axis verticalobject transform shear angle set axis vertical

Чекор 8

Да додадеме боја на типот.

Изберете ја алатката Вид (T) и следете ги овие чекори:

 • Изберете поединечно 'Ајде да се напишеме' + 'SWEATER' + 'CHRISTMAS' + 'ENTRY' и примениме жолто полнење во боја # FFC216.
 • Изберете поединечно '21st' + 'FRIDAY' и применувајте сино пополнување од # 00cfff.
 • За "АПЛИКАТА НА ПРВИОТ УЛИЦА - ВРАТИТЕ @ 19:45", нанесете темно сина полна # 083c63.
type tool selection apply color fill individually type tool selection apply color fill individually type tool selection apply color fill individually

Чекор 9

Следно, ајде да применуваме сенка за капка во горните и долните текстуални кутии.

Ефект> Стилизирај> Скршете сенка ... со поставките:

 • Непроѕирност: 78%
 • Режим: Помножете
 • X офсет: 0.01 см
 • Y Офсет: 0.01 cm
 • Замаглување: 0.01 см
 • Боја: # 073b54
add effects stylize drop shadow mode multiply x offset y blur color add effects stylize drop shadow mode multiply x offset y blur color add effects stylize drop shadow mode multiply x offset y blur color

4. Како да дизајнирате графика за да го поддржите вашиот Флаер за настани

Чекор 1

Сега треба да создадеме графика која ќе го привлече вниманието на вашата публика и ќе ги убеди да дојдат на вашиот настан. Што подобар начин да го направите ова, отколку со убаво дизајниран флаер?

Заклучете го слојот 'Тип' и движете се надолу до слојот 'Графика' и започнете да создавате некои графички елементи.

Вклучете ги паметните водичи (Command-U).

Изберете ја алатката Line Segmentment Tool (\) и нацртајте линија од 0,8 cm лево од ВАЖНО. Држете ги копчињата Shift-Alt за да го дуплирате и повлечете го паралелно со другата страна.

Изберете ги двете линии и примени Drop Shadow: Effect> Stylize> Drop Sadow ... со поставките:

 • Непроѕирност: 24%
 • Режим: Помножете
 • X офсет: 0,03 см
 • Y Офсет: 0,03 cm
 • Замаглување: 0 см
 • Боја: # 000000
create line with line segment tool duplicate shift-alt and apply drop shadow effectcreate line with line segment tool duplicate shift-alt and apply drop shadow effectcreate line with line segment tool duplicate shift-alt and apply drop shadow effect

Чекор 2

Изберете ја алатката Line Segmentment Tool (\) и нацртајте линија од 6,4 сантиметри под 'SWEATER'.

Од панелот за удар, нанесете:

 • Тежина: 4 пт
 • Кап: круг капак
 • Катче: Тркалезна придружба
 • Проверете испрекината линија. Постави цртичка: 0pt, јаз: 7 pt
line segment tool create dotted line with dash and gapline segment tool create dotted line with dash and gapline segment tool create dotted line with dash and gap

Чекор 3

Следно, ајде да создадеме лента за лента за градење на внимание за да го нагласиме текстот "Божиќна партија" и "ЛИВА МУЗИКА БЕНД".

Користете ги Smart Guides за да ве водите.

Земете Алатка за правоаголник (М) и нацртајте три правоаголници со сино полнење од # 0a304c по следниот редослед и усогласување:

 • Правоаголник 1: 6,57 x 2,03 cm (приближно)
 • Правоаголник 2: 5,91 x 0,82 cm (приближно)
 • Правоаголник 3: 0,97 х 0,81 см (приближно)
draw rectangles using smart guides to create ribbon bannerdraw rectangles using smart guides to create ribbon bannerdraw rectangles using smart guides to create ribbon banner

Чекор 4

Изберете го третиот правоаголник. Објект> Пат> Додади точки за прицврстување.

Користете ја алатката за директен избор (A) за да ја одберете средната екстремна десна точка за прицврстување и повлечете ја малку лево, за да го креирате крајот на лентата.

add anchor point to shape and adjust ribbon end with direct selection tool add anchor point to shape and adjust ribbon end with direct selection tool add anchor point to shape and adjust ribbon end with direct selection tool

Чекор 5

Сега ајде да ги откопуваме три квадратчиња со правоаголник. Изберете ги сите три.

Земете алатката за стрижење од панелот Алатки или одберете Object> Transform> Shear.

 • Агол на стрижење: -190 °
 • Агол: -90 °
 • OK
shear tool slant banner tools panel object transform shearshear tool slant banner tools panel object transform shearshear tool slant banner tools panel object transform shear

Чекор 6

За задната страна на лентата со лента, нацртајте форма од 6,57 x 2,85 cm (приближно), користејќи ја алатката Rectangle (M), со пополнување на # 0d1520.

Потоа објект> Трансформирај> Стриже и примени агол на стриже: 341 °

Со избраната форма, Object> Arrange> Send to Back (Shift-Command- [)) и поставете ја правилно.

create rectangle with rectangle tool slant object transform shear and send to backcreate rectangle with rectangle tool slant object transform shear and send to backcreate rectangle with rectangle tool slant object transform shear and send to back

Чекор 7

Користете ја алатката за избор (V) за да го поставите крајот на банерот малку под секунда.

Потоа земи ја алатката Пен (P) и нацртајте триаголник како што е прикажано подолу.

Изберете ги сите елементи за банери, и група (Command-G) и израмнете го зад текстот.

use selection tool draw triangle pen tool group together send to backuse selection tool draw triangle pen tool group together send to backuse selection tool draw triangle pen tool group together send to back

Чекор 8

Ајде да креираме транспарент за "АДРЕСА НА УЛИЦАТА НА УЛИЦА - ВРАТИ @ 19:45".

Земи ја Алатката за правоаголник (М) и нацртам облик од 7,22 х 0,53 см, со пополнување # FFC216.

Објект> Пат> Додади точки за прицврстување и поместете ги средните лево-лево и екстремно десни сидрички малку навнатре за да ги креирате рабовите на банерот.

Rectangle tool object path add anchor points for banner edgeRectangle tool object path add anchor points for banner edgeRectangle tool object path add anchor points for banner edge

Чекор 9

Ајде да создадеме решетки за да ги одделиме "21st 8 PM $ 20" и "ENTERY FRIDAY DECEMBER", така што тие лесно се разликуваат.

Користете ја алатката Rectangle (M) и повлечете форма од 0,05 x 0,97 cm (приближно), со пополнување на # FFC216.

Држете ги копчињата Shift-Alt и повлечете хоризонтално на дупликат.

Потоа одберете ги и двете ленти и примени Ефект> Стилизирај> Скршете сенка ... со поставувања:

 • Непроѕирност: 78%
 • Режим: Помножете
 • X офсет: 0.01 см
 • Y Офсет: 0.01 cm
 • Замаглување: 0.01 см
 • Боја: # 073b54
create rectangle bars separate text apply drop shadowcreate rectangle bars separate text apply drop shadowcreate rectangle bars separate text apply drop shadow

Чекор 10

Да додадеме некои декоративни покажувачи за 'ПЕТТИ ДЕКЕМВРИ ВКЛУЧУВАЈЌИ'.

Користете ја алатката Rectangle (M) и создадете една долга лента од 0,09 x 0,03 cm и 0,12 cm квадрат.

Изберете го плоштадот. Објект> Трансформирај> Ротирај на 45 °.

Ставете го плоштадот на врвот на хоризонталниот правоаголник, и вертикално израмнете го центарот на двете форми.

Дајте им бело пополнување и поставете ги лево од текстот.

Копирајте (Command-C) и Вметни во предната (Command-F), за да ги дуплирате елементите.

Конечно, користете ја Алатката за рефлектирање (O), кликнете помеѓу 'EM' во 'ДЕКЕМВРИ' за да ја поставите точката на оската и да ги превртувате објектите.

create rectangles vertical align center duplicate copy paste front and use reflect tool to mirrorcreate rectangles vertical align center duplicate copy paste front and use reflect tool to mirrorcreate rectangles vertical align center duplicate copy paste front and use reflect tool to mirror

Чекор 11

И за конечниот допир, да додадеме декоративен дијамантски модел на основата.

Креирај квадрат од 0,14 см. Објект> Трансформирај> Ротирај на 45 °.

Држете ги копчињата Shift-Alt и повлечете хоризонтално на дупликат. Испратете еден квадрат бело пополнување, а другиот боја пополнете # 20c3ef.

Потоа, со двете избрани дијамантски облици, држете ги копчињата Shift-Alt за да го ограничите движењето и дуплирајте го изборот и повлечете хоризонтално.

Користете ја кратенката за Command-D за повторно да го трансформирате. Повторете додека не стигнете до работ на банерот.

5. Како да креирате илустрации за да го надополните ледерот за настани

Чекор 1

Оставив мал простор помеѓу "LIVE MUSIC BAND" и "21st 8PM $ 20", за да додадете три илустрации за танцување џемпери.

Од панелот Layers, заклучете го слојот 'Graphics' и преминете кон 'Top Graphics'.

Па, да го создадеме нашиот прв мал симпатичен џемпер за танцување.

Земи ја алатката заоблени правоаголници, од панелот Алатки, и исцртај два правоаголници со пополнување на # 20c3ef.

 • Правоаголник 1: 0,62 x 0,74 см, Раб со катче: 0,1 см
 • Правоаголник 2: 0.32 x 0.25.cm, Раб со катче: 0.1 cm

Ставете ги на врвот една на друга за да го создадете телото и јаката на џемперот.

use rounded rectangle tool to create sweater collar and body use rounded rectangle tool to create sweater collar and body use rounded rectangle tool to create sweater collar and body

Чекор 2

Потоа менувајте го пополнете и удар (Shift-X), и одберете ја алатката Pen Tool (P) и нацртајте 5,5 pt тежински раце за џемперот.

Отворете го панелот за удар (Прозорец> удар) и поставете ги подесувањата на удар на следново:

 • Кап: круг капак
 • Катче: Тркалезна придружба

Земете ја алатката за директен избор (A) и изберете ги сите точки на "лактот". Ова ќе овозможи виџетот Live Corners да се појави до секоја аголна точка. Повлечете ги виџетите во живо за да ги заокружите рабовите на "лактот".

Потоа земете ја алатката Ellipse (L) со бело пополнување и нацртајте елипса од 0,2 x 0,09 cm на врвот на јаката како што е прикажано подолу.

Режими на префрлување (Shift-D) за цртање зад панелот Алатки, и користете ја алатката заоблени правоаголници за да го нацртате дното на белиот џемпер и ракавите.

Користете ја алатката за ротирање (R) за да ја ротирате горната ракава како што е прикажано.

swap fill stroke panel round corners Live corners Live widgets curve Shift D Draw behind Rotate tool to rotateswap fill stroke panel round corners Live corners Live widgets curve Shift D Draw behind Rotate tool to rotateswap fill stroke panel round corners Live corners Live widgets curve Shift D Draw behind Rotate tool to rotate

Чекор 3

Да додадеме снегулка на фронт на џемпер.

Режими на префрлување (Shift-D) за цртање Нормално од панелот Алатки.

Нацртајте 1 pt, линија за белиот удар во центарот на џемперот. Потоа користете ја алатката Пен (P) за да нацртате совети "V" на врвот и на дното.

Изберете облици на снегулките со алатката за избор (V). Команда-G до група.

Изберете алатката Ротација (R). Држете го копчето Alt за да се дуплирате и ротирате.

Трансформирајте повторно (Command-D) за да ја повторите акцијата, и имате снегулка!

Чекор 4

Продолжете за да создадете џемпер 2.

Земете ја алатката за селекција (V), одберете ги сите елементи од првиот џемпер и држете ги копчињата Shift-Alt за да го повлечете и дуплирате џемперот.

Избришете ја снегулката.

Променете го пополнувањето на бојата на џемперката, рацете и телото до # 00699e. Бојата на вратот, дното и ракавите на џемпер # 10375b.

Потоа, користете ја алатката за директен избор (A) за да ги одберете точките за прицврстување и алатот за ротирање (R) за да ја промените правецот малку.

Ставете ги ракавите во положба и употребете ја алатката Rectangle (R) за да креирате квадратура 0,13 cm со боја # 20c3ef во боја.

Објект> Трансформирај> Ротирај, поставете Агол на ротација до 45 ° и кликнете на "Во ред"

Држете ги копчињата Shift-Alt за да го ограничите и дуплирате квадратчето како што е видено подолу, и поставете ги копиите на џемперот. 

duplicate sweater color fill create rectangle design sweaterduplicate sweater color fill create rectangle design sweaterduplicate sweater color fill create rectangle design sweater

Чекор 5

Се движи кон последниот дизајн на џемпер, користете ја алатката за избор (V) за да ги изберете сите елементи од првиот џемпер и држете ги копчињата Shift-Alt за да го повлечете и дуплирате џемперот.

Избришете сè, освен делот за вратот и телото. Променете ја бојата на јаката и телото на џемпер на # faa722.

Земи ја алатката Пен (P). Swap Fill & Stroke (Shift-X) и нацртајте 5,5 пт тежина на удар на рацете за џемперот.

Потоа земете ја алатката за заоблени правоаголници и нацртајте бела централна линија од 0,06 x 0,6 cm на џемперот.

Додајте џебови со алатката Rectangle (R). Направете бели правоаголници од 0,17 x 0,23 cm и држете го Shift-Alt и повлечете за да се дуплирате на другата страна.

А потоа користете ја алатката за директен избор (A). Изберете ги долните точки за прицврстување на џебовите и ги кривирајте ги со помош на Live Widgets, како што е прикажано подолу.

Чекор 6

За да го завршите џемперот, режими на префрлување (Shift-D) да се подготви зад себе, и користете ја алатката заоблени правоаголници за да го нацртате дното на дното и ракавите на белиот џемпер. Користете ја алатката за ротирање (R) за да ја ротирате нивната оска.

sweater design shift modes use rounded rectangle and rotate toolsweater design shift modes use rounded rectangle and rotate toolsweater design shift modes use rounded rectangle and rotate tool

Чекор 7

За последните чекори, група (команда-G) секој џемпер со соодветните делови. Изберете ги сите џемпери. Држете ги копчињата Shift-Alt за да ги ограничите пропорционално.

Вертикално Усогласете го дното од панелот за усогласување.

Примени ја сенката за зависници: Ефект> Стилизирај> Скршете сенка ... со поставувања:

 • Непроѕирност: 24%
 • Режим: Помножете
 • X офсет: 0,05 см
 • Y Офсет: 0,05 cm
 • Замаглување: 0 см
 • Боја: # 231f20

Честитки! Подготвен сте за забава!

Слободно можете да го прилагодите финалниот дизајн, да го лекторирате, да додадете лого за да го брендите и да додадете сопствен пресврт.

Можете да најдете некои големи извори на инспирација на GraphicRiver за подобрување на дизајнот и да ви помогне да создадете нешто одлично.

Се надевам дека сте уживале во следењето на овој прекрасен туторијал и сте научиле нешто ново што може да се примени на идните проекти. Те молам објавете ги резултатите подолу!

Сега оди на парада оние срамни џемпери за одмор или организирање на настан за прибирање финансиски средства на "грди џемпер" за добротворни цели.

Ако сте уживале во ова упатство и сакате да дознаете повеќе за дизајнот на флаер, го составив овој преглед на "флаери" упатства тука:

One subscription.
Unlimited Downloads.
Get unlimited downloads