Unlimited WordPress themes, graphics, videos & courses! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
Advertisement
  1. Design & Illustration
  2. Drawing
Design

Дигитално цртање за почетници: Пред да го објавите вашиот цртеж

by
Difficulty:BeginnerLength:ShortLanguages:
This post is part of a series called Digital Drawing for Beginners.
Digital Drawing for Beginners: Digital Shading

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Нашиот видео курс завршува со нашата последна лекција и заклучок.  Значи, да научиме што да правиме пред да го објавите вашиот цртеж.

Запомнете да ја достигнете нашата претходна лекција, Digital Shading, и да ги преземете изворните датотеки за овој курс.

Пред да го објавите цртежот

Го завршивте цртежот.  Сега што?  Ако тоа беше традиционален цртеж, нема да има многу да се направи.  Но, дигиталниот цртеж бара посебна подготовка пред да биде подготвен за објавување.

Исечете ја вашата слика

Чекор 1

Треба да го исечеме за да создадеме интересен состав.  Најдете ја алатката за поправање. Платното ќе биде избрано на посебен начин.

Find the Crop Tool

Чекор 2

Кога станува збор за соодносот на ширина и висина, постојат некои пресетници од кои можете да изберете.  Сепак, постои подобар начин да се пронајде привлечен состав. Скриен е во листата за преглед.

View list

Чекор 3

Ако кликнете на платно, ќе видите посебни упатства прикачени на рабовите на платното.  Според правилото на трети, композицијата изгледа добро ако сите важни елементи се поставени блиску до пресекот на овие линии.

Thirds

Чекор 4

Имаме и други правила кои работат на сличен начин.  Изберете оној кој се чини дека е најинтуитивен за вас и повлечете ги рабовите на платно за да ја промените големината. Обидете се да ги поставите насоките за клучните елементи на цртежот. Можете да се префрлите на други ставови во секое време за да видите дали цртежот изгледа добро и во нив.

Кога ќе завршите, само притиснете Enter.

Golden Spiral

Направивте прекрасно дело!

Во овој курс, сте научиле што е дигитален цртеж, и како тоа е различно од традиционалниот цртеж и дигиталното сликање. Сега знаете колку е важно да користите таблет и како да изберете совршен софтвер за креирање на уметност. Јас, исто така, ви покажав како да ја скицирам вашата идеја, како да го претворам во чиста фигура на ликовната уметност и како да го засенчам, чекор по чекор, на брз начин.

Конечно, научивте како да бидете сигурни дека вашиот цртеж изгледа најдобро што може пред да го објавите.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Looking for something to help kick start your next project?
Envato Market has a range of items for sale to help get you started.