1. Design & Illustration
  2. Adobe Photoshop

Што е геометриски дизајн? Дизајн за 60 секунди

by
Read Time:11 minsLanguages:

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Final product imageFinal product imageFinal product image
What You'll Be Creating

Добредојдовте во нашата Дизајн во 60 секунди серија, во која можете да научите нова вештина на дизајнот, функција или техника за само една минута!

Дизајн за 60 секунди: Геометриски дизајн

Геометрискиот дизајн е забавен тренд кој се фокусира на едноставната убавина на мешање на одредени форми, линии и криви заедно за креативни резултати. Можеби сте го виделе тоа инкорпорирани во свежи тетоважи дизајни, апстрактни позадини, па дури и во накит дизајн. И можете да ги мешате овие современи елементи во вашата работа со преземање на неверојатни Геометриски Дизајн ресурси достапни за вас преку GraphicRiver и Envato Елементи.

Во ова брзо видео, научете ги основите на геометрискиот дизајн, како и како да креирате сопствен сопствен дизајн користејќи алатки за обликување во Adobe Photoshop. Кога ќе завршите, земете корисни ресурси што ги виделе во видеото од следните линкови подолу:

Што треба да знаете за геометрискиот дизајн

Геометрискиот дизајн е популарен тренд кој ги прикажува основните форми во креативните дизајни. Вкоренета во вистински математички принципи, геометрискиот дизајн може да се создаде со формуларна прецизност или преку експериментирање.

Geometric Design Mathematic PrinciplesGeometric Design Mathematic PrinciplesGeometric Design Mathematic Principles
Геометриски дизајн Математички принципи

Тоа често се користи за создавање на безшевни обрасци, апстрактни позадини и кул фото ефекти.

Trendy Geometric DesignsTrendy Geometric DesignsTrendy Geometric Designs
Од туториал, "Како да креирате текстурирани, геометриски објекти во Adobe Photoshop."

Само за да создадете основен дизајн, одберете ја алатката Polygon Tool (U) или Custom Shape Tool (U) во Adobe Photoshop за да започнете да ги уредувате различните форми заедно.

Create the First Shape for the Geometric DesignCreate the First Shape for the Geometric DesignCreate the First Shape for the Geometric Design

Слободен стил на аранжманот со додавање на повеќе форми на дизајнот или тестирање на заеднички теории за математика пронајдени во нашите бесплатни упатства. Кога ќе завршите, кликнете со десното копче на слоевите за облик за да создадете Smart Object за финализирање на вашиот дизајн.

Create the Rest of the Geometric DesignCreate the Rest of the Geometric DesignCreate the Rest of the Geometric Design

Сакате да го видите ова во акција? Проверете го брзото видео погоре за да дознаете повеќе.

Битно повеќе детали

Преземете ја работата на следното ниво. Проверете ги овие упатства подолу за да дознаете повеќе за геометрискиот дизајн од нашите експерти:

60 секунди ?!

Ова е дел од серија на брзи видео-упатства на Envato Tuts + во кои воведуваме низа теми, сите во 60 секунди - само доволно за да го изгорите вашиот апетит. Дозволете ни да знаеме во коментарите што си мислел на ова видео и што друго би сакале да го објасните за 60 секунди!

One subscription.
Unlimited Downloads.
Get unlimited downloads