1. Design & Illustration
  2. Photoshop Actions

Како да направите фотошоп акција за инстаграм филтер за 60 секунди

by
Read Time:3 minsLanguages:
This post is part of a series called Learn Photoshop Actions.
How to Create a Typography Photo Effect Action in Adobe Photoshop
How to Make a Photoshop Action to Create a Stitched Jeans Text Effect
This post is part of a series called How to: Instagram .
15 Top Instagram Promo Video Templates for After Effects
How to Create a Short How-to Video Tutorial for Instagram

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Final product imageFinal product imageFinal product image
What You'll Be Creating

Добредојдовте во нашата Фотошоп во 60 секунди серија, во која можете да научите вештина, функција или техника на Photoshop за само една минута! 

Фотошоп во 60 секунди: Инстаграм филтер

Дали некогаш сте се запрашале како да креирате сопствен сопствен Инстаграм филтер? Па, со неколку едноставни прилагодувања можете да постигнете одличен фото ефект како вашата омилена апликација во Adobe Photoshop.  И во овој брз туторијал, ќе ви покажам како да направите акција на Photoshop што го пресоздава познатиот Hudson филтер за секој иден проект.

Како да креирате Инстаграм Филтер во Фотошоп

Отворете ја вашата фотографија во Photoshop. Ќе ја користам оваа жена.

Woman Stock From PixabayWoman Stock From PixabayWoman Stock From Pixabay
Woman Stock

Започнете со акцијата. Одете во Прозорец> Акција за да ја преведете палетата со дејства. Кликнете на иконата на папката за да креирате нов сет. Наведете го сетот "Instagram", а потоа одберете New Action и напишете го "Hudson". Откако ќе го достигнете рекорд, акцијата автоматски ќе ги сними вашите чекори.

Create an Instagram Photoshop ActionCreate an Instagram Photoshop ActionCreate an Instagram Photoshop Action

Потоа одете во Layer> New Adjustment Layer> Color Lookup. Поставете ги поставките за 3D LUT датотеката на Fuji F125 Kodak 2395, а потоа поставете го Layer Blend Mode на Luminosity.

Color Lookup AdjustmentColor Lookup AdjustmentColor Lookup Adjustment

Сега креирајте нов слој и пополнете го со бледо жолта боја # fef3d5 користејќи ја алатката Paint Bucket Tool (G). Поставете го овој слој на Divide.

Yellow Fill Layer Set to DivideYellow Fill Layer Set to DivideYellow Fill Layer Set to Divide

Заврши со вињета. Пополнете нов слој со црно. Користете ја алатката за елиптични марки (M) за да креирате голем круг, а потоа кликнете Delete за да го отстраните центарот.  Сега одете на Filter> Blur> Gaussian Blur и замаглување на рабовите со радиус од 65 px. Намалете ја последната Непроѕирност до 40%.

Кога ќе завршите, притиснете го копчето Stop на палетата Actions за да го користите ова ново дејство за други фотографии.

Create a VignetteCreate a VignetteCreate a Vignette

Еве го последниот ефект.

Hudson Instagram Filter Photoshop Action TutorialHudson Instagram Filter Photoshop Action TutorialHudson Instagram Filter Photoshop Action Tutorial

Сакате да го видите ова во акција? Проверете го брзото видео погоре, за да ја видите оваа лекција на работа!

5 Инстаграм-Инспирирани Фотошоп акции

Сакате да создадете страшни ефекти инспирирани од Instagram брзо? Проверете ги овие врвни Photoshop акции од GraphicRiver и Envato Elements.

Инстаграм Филтер - акција на Photoshop

Постигнете изглед на вашите омилени филтри со овие неверојатни акции! Вклучени во ова преземање се 47 дејства Photoshop инспирирани од Инстаграм, кои се лесни за уредување. Едноставно примени го филтерот за вашата фотографија и користете ги дополнителните активности на работниот тек за повеќе опции.

Instagram Filter - Photoshop ActionInstagram Filter - Photoshop ActionInstagram Filter - Photoshop Action

22 Популарни Инстаграм Филтер Photoshop акции

Овој прекрасен акционен пакет на Photoshop вклучува 22 од најпопуларните филтри што Instagram има да понуди. Добијте пристап до кул ефекти како што се Mayfair, Clarendon и многу повеќе за лесно, не-деструктивно уредување фотографии.

22 Popular Instagram Filter Photoshop Actions22 Popular Instagram Filter Photoshop Actions22 Popular Instagram Filter Photoshop Actions

Целосна големина за Instagram Photoshop Action

Големината на вашите фотографии за Instagram може да биде незгодно. Направете го процесот полесен со акцијата на Photoshop.  Ова преземање вклучува една акција датотека со упатство во пет чекори што е лесно да се следи. Префрлете ги вашите фотографии во Instagram лесно со оваа прекрасна акција.

Full Size for Instagram Photoshop Action Full Size for Instagram Photoshop Action Full Size for Instagram Photoshop Action

Акција на Ash Photoshop

Направете убави фото-ефекти инспирирани од елегантен тон на јаглерод пепел. Оваа акција на Photoshop има две одделни дејства со многу варијации за интензитет и боја. Добијте пристап до бесплатни активности за острење и бучава вклучени во ова преземање!

Ash Photoshop ActionAsh Photoshop ActionAsh Photoshop Action

Чоколадна акција за Photoshop

Или тестирајте различни вкусови на вкусно чоколадни фото ефекти со овој сет на премиум акции. Вклучени во овој сет се осум домот ретро ефекти кои работат со широк спектар на фотографии.

Chocolate Photoshop ActionChocolate Photoshop ActionChocolate Photoshop Action

60 секунди ?!

Ова е дел од серијата брзи видео-упатства на Envato Tuts +, во кои воведовме голем број на теми, сите во 60 секунди - само доволно за да го изгорите вашиот апетит. Дозволете ни да знаеме во коментарите што си мислел на ова видео и што друго би сакале да го објасните за 60 секунди!

One subscription.
Unlimited Downloads.
Get unlimited downloads