Unlimited PS Actions, graphics, videos & courses! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
Advertisement
  1. Design & Illustration
  2. Business Cards

Фотошоп и 60 секунди: Како да го прилагодите шаблонот за бизнис картичка

by
Read Time:2 minsLanguages:

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Final Business Card EditFinal Business Card EditFinal Business Card Edit

Добредојдовте во нашата Фотошоп во 60 секунди серија, во која можете да научите вештина, функција или техника на Photoshop за само една минута!

Фотошоп во 60 секунди: Прилагодување на бизнис картичка

Одличен начин да ги импресионирате потенцијалните клиенти е да им даде неверојатен бизнис картичка.  И можете лесно да го прилагодите едноставниот образец во Adobe Photoshop. За најдобрите шаблони наоколу, пробајте еден од нашите неверојатни шаблони за бизнис картички од GraphicRiver.

Сакате да знаете од каде да започнете?   Проверете го ова брзо видео подолу за да дознаете повеќе.

Како да го прилагодите шаблонот за бизнис картичка

За ова упатство, ќе го користам овој одличен дефиниција за креативни лични визит-картички. Откако ќе го отворите образецот во Фотошоп, започнете со негово ажурирање со вашето име и релевантни информации користејќи ја алатката Вид (T).

Update a Business Card Template with the Type ToolUpdate a Business Card Template with the Type ToolUpdate a Business Card Template with the Type Tool

За да ги промените боите за долните решетки, едноставно кликнете двапати на опцијата Fx за да пристапите до Стилови на слој и да го смените Gradient Overlay со боите што ги посакувате.

Change the Colors by Editing Layer StylesChange the Colors by Editing Layer StylesChange the Colors by Editing Layer Styles

Последно, но не и најмалку важно, додадете брза слика!  Повлечете ја и затворете ја фотографијата по ваш избор врз Smart Object, назначен за главната слика, променете ја големината со алатката за слободна трансформација (Control-T), а потоа притиснете Save да ги заклучите вашите промени на место.

Add a Picture to the Smart Object and SaveAdd a Picture to the Smart Object and SaveAdd a Picture to the Smart Object and Save

Сакате да го видите ова во акција? Проверете го видеото погоре за да ја видите оваа лекција на работа!  Или побарајте помош од добрите луѓе од Envato Studio за да ги задоволат вашите потреби за дизајн.

Битно повеќе детали

Сакате да научите како да користите Adobe Photoshop за да создадете неверојатни дизајни? Проверете ги следните линкови:

60 секунди ?!

Ова е дел од серија на брзи видео-упатства на Envato Tuts + во кои воведуваме низа теми, сите во 60 секунди - само доволно за да го изгорите вашиот апетит. Дозволете ни да знаеме во коментарите што си мислел на ова видео и што друго би сакале да го објасните за 60 секунди!

Advertisement
Did you find this post useful?
One subscription.
Unlimited Downloads.
Get unlimited downloads