Unlimited PS Actions, graphics, videos & courses! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
  1. Design & Illustration
  2. Geometric

Фотошоп за 60 секунди: Како да креирате едноставен геометриски модел

by
Read Time:2 minsLanguages:

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Final product imageFinal product imageFinal product image
What You'll Be Creating

Добредојдовте во нашата Фотошоп во 60 секунди серија, во која можете да научите вештина, функција или техника на Photoshop за само една минута!

Фотошоп за 60 секунди: геометриски модели

Геометриските шеми се неверојатни дизајни создадени со едноставни форми. И можете да ги користите овие модели за вашите позадини, кожи за лаптоп или за некој графички проект. Научете како да креирате едноставен геометриски модел со користење на Adobe Photoshop и алатки за обликување во ова брзо видео подолу.

Треба ли некои модели да се додадат во комплет за ресурси? Пробајте го овој избор на модели од видеото, сите од Envato Elements.

Како да создадете едноставен геометриски шаблон во Photoshop

Започнете со платно од било која големина. Поставете избор од вашите омилени бои на боја за темата на вашиот модел. Тука ги користам следниве бои: # eb9c4d, # bac9a9, # f3ffcf и # f2d680.

Setup the Color Swatches for Your Geometric PatternSetup the Color Swatches for Your Geometric PatternSetup the Color Swatches for Your Geometric Pattern

Изберете ја алатката Polygon или алатката Custom Shape (U) за да креирате форма на триаголник со големина 100 x 100 px. Користете ја првата портокалова боја за триаголникот и ставете ја во горниот лев агол.

Create the First Triangle ShapeCreate the First Triangle ShapeCreate the First Triangle Shape

Задржете ја контролата-J за да ја дуплирате формата уште три пати. Променете ги боите според вашата тема, а потоа додадете копија од првиот триаголник до крајот на вашиот ред. Користете ја алатката Crop (C) за да го исечете платното на страните на првиот и последниот триаголник.

Add More Shapes and Crop the DocumentAdd More Shapes and Crop the DocumentAdd More Shapes and Crop the Document

Изберете ги сите форми и ги дуплирајте ги. Направете втор ред на триаголници под, поставени лево од првиот ред. Потоа користете алатката Rectangular Marquee (M) за да го изберете вашиот модел и одете во Уреди> Дефинирајте шаблон за да креирате нова шема.

Define Your New Pattern Design Define Your New Pattern Design Define Your New Pattern Design

Користете ја алатката Paint Bucket (G) поставена на Pattern за да го пробате вашиот нов дизајн.

Test Out Your Pattern With the Paint Bucket ToolTest Out Your Pattern With the Paint Bucket ToolTest Out Your Pattern With the Paint Bucket Tool

Сакате да го видите ова во акција? Проверете го видеото погоре за да ја видите оваа лекција на работа!

Малку подетално

Сакате да дознаете повеќе совети и трикови за создавање на одлични модели? Проверете ги следниве упатства подолу:

60 секунди ?!

Ова е дел од серијата брзи видео-упатства на Envato Tuts +, во кои воведовме голем број на теми, сите во 60 секунди - само доволно за да го изгорите вашиот апетит. Дозволете ни да знаеме во коментарите што си мислел на ова видео и што друго би сакале да го објасните за 60 секунди!

One subscription.
Unlimited Downloads.
Get unlimited downloads