7 days of PS Actions, graphics, templates & fonts - for free!* Unlimited asset downloads! Start 7-Day Free Trial
Advertisement
  1. Design & Illustration
  2. Brushes

Фотошоп во 60 секунди: Креирајте прилагодливи четки од текстура графика

Read Time: 2 mins
This post is part of a series called In 60 Seconds: Adobe Photoshop.
Photoshop in 60 Seconds: Create a Hero Image Using Scene Generators
Photoshop in 60 Seconds: What Are Layer Styles?
This post is part of a series called 60 Second Video Tutorials.
Illustrator in 60 Seconds: How to Create a Microphone Icon
Photoshop in 60 Seconds: What Are Layer Styles?

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Final product imageFinal product imageFinal product image
What You'll Be Creating

Добредојдовте во нашата Фотошоп во 60 секунди серија, во која можете да научите вештина, функција или техника на Photoshop за само една минута!. Во ова брзо видео, Мелоди Нивес ќе ви покаже како да креирате сопствени четки со користење текстура графика во Adobe Photoshop.

Прилагодени текстура четки

Ништо во природата не е целосно мазно. Значи текстура четки се важен дел од секој дигитален уметник арсенал на алатки со цел да се постигне неверојатен реализам. Можете да креирате неограничен арсенал на сопствени четки со користење на текстура пакети од Envato пазар.

Научете како да креирате сопствени четки во брзото видео подолу.

Како да создадете четка од текстура

Чекор 1

Текстурата е важен дел од секое дигитално сликарство, бидејќи го додава тој допир на реализам на вашата работа. И да креирате сопствени четки за текстура, почнете со прегледување на широк избор на текстура пакети достапни за вас на Envato Market.

Откако ќе дојдете до текстура што ви се допаѓа, отворете ја во Photoshop. Навалите ги деталите со одење во Image> Adjustments> Brightness and Contrast, прилагодување на контрастот на 100.

Increasing the contrastIncreasing the contrastIncreasing the contrast

Чекор 2

Користете ја алатката Лассо за да изберете област која сакате, а потоа одете во Уреди> Дефинирајте ја подесувањата на четката и именувајте ја вашата нова четка.

Select the area you want to use as a brushSelect the area you want to use as a brushSelect the area you want to use as a brush

Малку подетално

Дознајте повеќе за Adobe Photoshop на Envato Tuts +:

И да креирате сопствени страшни четки како оној во видеото, проверете ги овие текстури од Envato Market.

60 секунди ?!

Ова е дел од серијата брзи видео-упатства на Envato Tuts +, во кои воведовме голем број на теми, сите во 60 секунди - само доволно за да го изгорите вашиот апетит.  Дозволете ни да знаеме во коментарите што си мислел на ова видео и што друго би сакале да го објасните за 60 секунди!

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Design & Illustration tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Scroll to top
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.