1. Design & Illustration
  2. Photoshop Actions

Како да креирате гроздобер фото филтер со Photoshop за 60 секунди

by
Read Time:4 minsLanguages:

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Final product imageFinal product imageFinal product image
What You'll Be Creating

Во ова брзо видео, ќе ви покажам како да креирате своја сопствена акција за Photoshop за одличен гроздобер фото ефект.

Фотошоп во 60 секунди: ефект на гроздобер филтер

Гроздобрените фотографии нè враќаат назад во време на цел свет. И вие можете да ги дадете вашите фотографии прекрасен изглед на стара фотографија со сопствено дејство на Photoshop. Во ова видео подолу, види ме создаде лесна Photoshop акција за гроздобер фото ефект кој вклучува и бледнеат и текстура.

И можете слободно да го преземете сликата од старата хартија која се користи во ова видео преку каналот Envato Tuts + YouTube.

Како да креирате акција на гроздобер филтер во Photoshop

Отворете ја фотографијата во Photoshop. Овде ќе го користам овој човек акции.

Pixabay Asian Man StockPixabay Asian Man StockPixabay Asian Man Stock
Man Stock

Одете во Прозорец> Акции, за да ја отворите палетата со дејства. Потоа кликнете на иконите за папка и хартија за да креирате нов акционен сет и акција. Наведете ја вашата нова акција.

Create a New Action in PhotoshopCreate a New Action in PhotoshopCreate a New Action in Photoshop

Следно, одете на Layer> New Adjustment Layer> Levels. Прилагодете го нивото на излезот на сенката на 56 и зголемете го влезното ниво на сенката на 23.

Adjust the LevelsAdjust the LevelsAdjust the Levels

Копирајте и ставете ја вашата стара референтна книга на платното, поставувајќи го режимот за мешавина на слој да се подели.

Paste the Old Paper ReferencePaste the Old Paper ReferencePaste the Old Paper Reference

Додајте две нови подесувања за прилагодување: една за крива, а другата за пребарување во боја. Прилагодете ја кривата за Blue Channel за да додадете жолта и сина нијанса на сликата. Потоа поставете го слојот Color Lookup во FoggyNight.

Притиснете го копчето Стоп во палетата Делови кога ќе завршите и слободно можете да го зачувате ова дејство за подоцнежните фотографии.

Color Lookup Adjustment LayerColor Lookup Adjustment LayerColor Lookup Adjustment Layer

Еве го конечниот резултат.

Vintage Photo Effect Photoshop Action TutorialVintage Photo Effect Photoshop Action TutorialVintage Photo Effect Photoshop Action Tutorial

Сакате да го видите ова во акција? Проверете го видеото погоре за да ја видите оваа лекција на работа!

5 Гроздобер Фотошоп акции

Сакате изглед на ретро фотографии? Преглед на неверојатен избор на Photoshop Actions достапни преку GraphicRiver и Envato Elements за да креирате инстантни гроздобер ефекти! И проверете неколку од нашите омилени подолу.

Гроздобер Фотошоп акција

Како би изгледала вашата слика дали била донесена во текот на почетокот на 1900-тите? Дознајте со оваа неверојатна гроздобер акција.  Оваа акција е создадена со помош на стари јаглен и акварел скенови кои резултираат со неверојатен ефект. Преземете ја оваа акција за да добиете пристап до 16 различни варијации на бои.

Vintage Photoshop Action Vintage Photoshop Action Vintage Photoshop Action

Гроздобер Фотошоп акција

Спојувајте ја љубовта кон старите фотографии со брз ефект на скицирање со оваа прекрасна акција.  Тестирано на повеќе верзии на Photoshop за ваше погодност, оваа акција вклучува 10 вкупно ефекти во боја. Едноставно стартувајте ја акцијата откако ќе ја отворите фотографијата за да заштедите часа на работа!

Vintage Sketch Photoshop Action Vintage Sketch Photoshop Action Vintage Sketch Photoshop Action

49 Гроздобер Фотошоп акции

Добијте неверојатен пакет на ретро Фотошоп акции за една ниска цена! Овој комплет вклучува 49 акција инспирирани од гроздобер, за да им ги дадете вашите фотографии на сонлив, безвременски изглед. Со брзото рендерирање и недеструктивното уредување, овој сет ви дава одлични филтри за вашите фотографии со само еден клик!

49 Vintage Photoshop Actions 49 Vintage Photoshop Actions 49 Vintage Photoshop Actions

Премиум гроздобер - Фотошоп акции

Создајте луксузни фото-ефекти со оваа неверојатна колекција на акции на Photoshop. Овој пакет содржи пет професионални акции лоцирани во една организирана датотека. Преземете денес за да добиете пристап до дополнителна датотека за помош за повеќе инструкции.

Premium Vintage - Photoshop ActionsPremium Vintage - Photoshop ActionsPremium Vintage - Photoshop Actions

Гроздобер филм Фотошоп акции

Дали сте обожавател на ретро филмови? Потоа ја покажете својата љубов кон оваа гроздобер уметничка форма со овие неверојатни активности на Photoshop.  Инспириран од гроздобер филм како Fujifilm и многу повеќе, овој пакет доаѓа во комплет со вкупно 10 акции. Креирајте недеструктивни фото ефекти лесно со овој основен акционен пакет.

Vintage Film Photoshop ActionsVintage Film Photoshop ActionsVintage Film Photoshop Actions

60 секунди ?!

Ова е дел од серија на брзи видео-упатства на Envato Tuts + во кои воведуваме низа теми, сите во 60 секунди - само доволно за да го изгорите вашиот апетит. Дозволете ни да знаеме во коментарите што си мислел на ова видео и што друго би сакале да го објасните за 60 секунди!

One subscription.
Unlimited Downloads.
Get unlimited downloads