1. Design & Illustration
  2. Photo Manipulation

Фотошоп во 60 секунди: Креирајте бисерни ѓердани со четка за миксер во Photoshop

by
Read Time:2 minsLanguages:

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Final product imageFinal product imageFinal product image
What You'll Be Creating

Добредојдовте во нашата Фотошоп во 60 секунди серија, во која можете да научите вештина, функција или техника на Photoshop за само една минута!

Фотошоп во 60 секунди: обичен накит

Алатката Mixer Brush Tool, во Adobe Photoshop, ви овозможува да направите одлични марки на било кој објект. И во овој брз туторијал, ќе ја користам оваа уредна алатка за да ви покажам како да креирате прилично бисер ѓердан со создавање свој четка за ѓердан.

Слободно можете да ги преземете акциите на бисерот и жената што се користат во ова видео. И ја разгледате неверојатната колекција на фотографии на фото-фото на повеќе зачудувачки референци.

Како да креирате сопствен ѓердан во Фотошоп

Отворете ги вашите фотографии во Photoshop. Овде ќе ги користам овие бисери и женски резерви.

Pearls and Woman ReferencesPearls and Woman ReferencesPearls and Woman References

Прво, извлечете еден бисер од нараквицата користејќи ја алатката за елиптични марки (M). Потоа Control-J ќе го дуплира, менувајќи ја големината на копијата за да биде помала со алатката за слободна трансформација (Control-T). Вториот бисер ќе служи како мал конектор.

Duplicate and Resize the PearlDuplicate and Resize the PearlDuplicate and Resize the Pearl

Спојте ги двата слоја на бисер заедно. Изберете ја алатката Четка за миксер (B) и зголемете ја Големата големина за да ги соберете двата бисера, а потоа држете го копчето Alt за да ги вчитате бисерите како нова четка. Притиснете F5 за да ги прилагодите поставките во панелот Четка како што следува:

  • Растојание: 90-95%
  • Динамика на облик: Проверена, Аголна контрола: Почетна насока
Mixer Brush SettingsMixer Brush SettingsMixer Brush Settings

Со избраната четка за миксер (Б), започнете да цртате ѓердан од бисер на вашиот предмет. Можеби ќе треба да го пробате неколку пати за да го добиете правилно. Потоа наместете маска за слој на бисерното ѓердан и црна боја на маската за да ги скриете несовршеностите или бисерите со алатката Четка (B).

Mask Out the Extra PearlsMask Out the Extra PearlsMask Out the Extra Pearls

Скоро готово! Сега кликнете со десното копче на слојот за да одите до Опциите за мешање. Поставете сенка за заспивање на ѓердан со следниве поставки:

Drop Shadow Blending Option SettingsDrop Shadow Blending Option SettingsDrop Shadow Blending Option Settings

Слободно можете да продолжите да го менувате осветлувањето или боите со дополнителни слоеви за прилагодување. Еве го мојот конечен резултат подолу:

Custom Pearl Necklace With the Mixer Brush ToolCustom Pearl Necklace With the Mixer Brush ToolCustom Pearl Necklace With the Mixer Brush Tool

Сакате да го видите ова во акција? Проверете го брзото видео погоре за да ја видите оваа лекција на работа!

Битно повеќе детали

Дознајте повеќе фото ефекти од нашите експерти! Проверете ги следниве упатства подолу:

60 секунди ?!

Ова е дел од серија на брзи видео-упатства на Envato Tuts + во кои воведуваме низа теми, сите во 60 секунди - само доволно за да го изгорите вашиот апетит. Дозволете ни да знаеме во коментарите што си мислел на ова видео и што друго би сакале да го објасните за 60 секунди!

One subscription.
Unlimited Downloads.
Get unlimited downloads