7 days of PS Actions, graphics, templates & fonts - for free!* Unlimited asset downloads! Start 7-Day Free Trial
Advertisement
  1. Design & Illustration
  2. Adobe Photoshop

Фотошоп за 60 секунди: Креирајте 4 Единствени прилагодени четки

Read Time: 2 mins

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Final product imageFinal product imageFinal product image
What You'll Be Creating

Добредојдовте во нашата Фотошоп во 60 секунди серија, во која можете да научите вештина, функција или техника на Photoshop за само една минута!

Фотошоп за 60 секунди: 4 Единствени идеи за четка

Photoshop Brushes ви дозволуваат да создадете магични дигитални светови полн со чудење.  Но, дали знаевте дека исто така можете да направите свои сопствени четки користејќи разни средства за дизајн?  Во ова брзо видео, ќе ви покажам четири уникатни идеи за четка користејќи асортиман на средства од GraphicRiver.

Обидете се со оваа лекција, користејќи ги следните ресурси од ова упатство:

И слободно ја преземете зимската берза од Pixabay за да ја пресоздадете снежната сцена од видеото.

Креирај четири прилагодени четки во Adobe Photoshop

За оваа лекција, ќе создадеме четки со користење на множества на икони, пакети со текстура, изолирани објекти и фонтови хиероглифи.  Прво, отворете гранче графички текстури во Photoshop и користете алатката Rectangular Marquee Tool (M) за да направите избор. Избришете ги рабовите на изборот со Алатката за бришење (Е) пред да креирате четка со помош на Edit> Define Preset Preset.

Create a Photoshop Brush From a TextureCreate a Photoshop Brush From a TextureCreate a Photoshop Brush From a Texture

За втората идеја за четка, направете Избор на една од сините снегулки вектор икони и претворете ја во сопствената четка.  Користете го за да насликате снежни проѕири кон зимска сцена.

Create a Photoshop Brush from a Vector IconCreate a Photoshop Brush from a Vector IconCreate a Photoshop Brush from a Vector Icon

Следно, користете изолиран објект како овој жолт цвет за да создадете сопствена дигитална градина. Ако ви треба, прилагодете го Contrast with Adjustment Layers за да ги известите деталите за цвеќето.

Create a Photoshop Brush From an Isolated ObjectCreate a Photoshop Brush From an Isolated ObjectCreate a Photoshop Brush From an Isolated Object

На крај, креирајте четка за печат на симбол за авторски права на вашите дизајни со користење на фонт.  Едноставно одберете го фонтот знак со правоаголник Marquee алатката (M) и да одат во Уредување> Дефинирајте Четка дефиниција.  Напишете ја вашата нова четка и ќе завршите!

Create a Photoshop Brush from a Font GlyphCreate a Photoshop Brush from a Font GlyphCreate a Photoshop Brush from a Font Glyph

Сакате да го видите ова во акција? Проверете го видеото погоре за да ја видите оваа лекција на работа!

Битно повеќе детали

Сакате да дознаете повеќе за огромните алатки и поставувања на Adobe Photoshop?   Проверете ги овие упатства подолу:

60 секунди ?!

Ова е дел од серија на брзи видео-упатства на Envato Tuts + во кои воведуваме низа теми, сите во 60 секунди - само доволно за да го изгорите вашиот апетит. Дозволете ни да знаеме во коментарите што си мислел на ова видео и што друго би сакале да го објасните за 60 секунди!

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Design & Illustration tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Scroll to top
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.