7 days of PS Actions, graphics, templates & fonts - for free!* Unlimited asset downloads! Start 7-Day Free Trial
Advertisement
  1. Design & Illustration
  2. Instagram

Како да креирате приказ за инстанграмот: Photoshop за 60 секунди

Read Time: 2 mins
This post is part of a series called How to: Instagram .
How to Create an Instagram Story Template: Photoshop in 60 Seconds
How to Create an Animated Photo Reveal for Instagram in Adobe Photoshop

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Final product imageFinal product imageFinal product image
What You'll Be Creating

Организирајте ги приказните на Instagram со прекрасни обложки! Проверете го ова видео подолу!

Фотошоп за 60 секунди: Корица на приказната за Инстаграм

Изработка на креативен профил на Instagram е навистина лесен начин за да добиете повеќе следбеници. Сега можете да ги организирате вашите омилени приказни со паметни корици на вашиот профил.  Ова видео ќе ви покаже како да креирате три лесни корици користејќи одлични позадини на градиенти и икони со фини линии.

Погледнете ги чекорите што се одвиваат и ги добиете сите детали што ви се потребни во процесот подолу. Проверете повеќе неверојатни позадини и ресурси на Envato Elements.

Како да креирате приказ за приказна од Instagram

Прво поставете го документот. Отворете нов документ на 1080 x 1920 пиксели, совршена големина за Instagram.

Instagram sizeInstagram sizeInstagram size

Сега одлучете која боја или графички сакате да ги користите за позадината на насловната страница. За лесен резултат, едноставно пополнете нов слој со било која боја користејќи ја алатката Paint Bucket Tool (G).

Но, за покреативен пат, јас ќе користам една од овие прекрасни позадинско градиенти од Envato Elements. Копирајте ја и залепете ја позадината врз нов слој и поставете ја на место со помош на алатката за движење (V).

Add a gradient backgroundAdd a gradient backgroundAdd a gradient background

Сега додајте ги категориите. Преземете Packeline Icon Pack и користете ги иконите за да ја дефинирате секоја категорија. Овде ќе го додадам логото на Instagram за шаблони на Instagram, музичка икона за мојата омилена музика и иконата за сонце за мислења за начин на живот.

Add the category iconsAdd the category iconsAdd the category icons

Поставете ја секоја икона во центарот на графиката и испратете го резултатот на Instagram. Потоа одете на вашиот профил и креирајте нови корици за вашите приказни на Instagram.

Еве го конечниот резултат.

Ig story coverIg story coverIg story cover

Дознајте повеќе со нашите упатства!

Инспириран да дознае повеќе кул совети за Instagram? Започнете со еден од нашите упатства за Photoshop! Направете забавна и инспиративна графика за објавување на сите профили на социјалните медиуми.

Добијте Неверојатни Дизајн ресурси

Сакате да креирате видеа како ова? Преземете ги ресурсите користени во ова видео:

  • Градиент позадини
  • Икони на финел

Проверете ги овие упатства за да дознаете повеќе од нашите експерти:

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Design & Illustration tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Scroll to top
One subscription.
Unlimited Downloads.
Get unlimited downloads