7 days of PS Actions, graphics, templates & fonts - for free!* Unlimited asset downloads! Start 7-Day Free Trial
Advertisement
  1. Design & Illustration
  2. Flat Design

Што е рамниот дизајн? Дизајн за 60 секунди

Scroll to top
Read Time: 2 mins

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Final product imageFinal product imageFinal product image
What You'll Be Creating

Добредојдовте во нашата Дизајн во 60 секунди серија, во која можете да научите нова вештина на дизајнот, функција или техника за само една минута!

Дизајн во 60 секунди: рамен дизајн

Огромниот тренд во дизајнерската индустрија денес е употребата на рамни Дизајн графики. Од инфографики до иконски пакети и UI дизајни, овие графики покажуваат современа едноставност која добро се вклопува со печатењето и работата преку интернет. Разгледајте ги неверојатните ресурси на Flat Designs од GraphicRiver за вашите креативни потреби.

Во ова брзо видео, ќе одиме по брз преглед на она што е навистина рамен дизајн. И проверете ја одличната графика прикажана во видеото подолу:

Што треба да знаете за рамен дизајн

Еве неколку брзи факти за да започнете со рамен дизајн. Рамен дизајн е направен од едноставни форми, бои, градиенти, сенки и нагласува. Често се користат за илустрирање на предмети или идеи во посовремена и поедноставена форма.

Flat Design Process StepsFlat Design Process StepsFlat Design Process Steps
Од туториал: Како да креирате рамни временски икони во Adobe Photoshop од Јулија Соколова.

Инспирирани од популарните UI дизајни на големите брендови како "Мајкрософт" и "Епл", рамен дизајн сега стана познат естетски во дизајнерската индустрија.

Iphone Apps Flat DesignIphone Apps Flat DesignIphone Apps Flat Design
Телефонски акции преку Pixabay.

Можете да креирате рамни дизајни користејќи разни софтвер, од Adobe Photoshop и Illustrator до Affinity Designer. Едноставно искористете ги основните алатки за облик во Photoshop како алатката Ellipse (U) и алатката Custom Shape Tool (U), на пример, за да креирате брз бик.

Creating Flat Designs in Adobe Photoshop Creating Flat Designs in Adobe Photoshop Creating Flat Designs in Adobe Photoshop

И проверете го видеото погоре, за да добиете брз преглед на рамен дизајн.

Битно повеќе детали

Сакате да дознаете повеќе за рамен дизајн од нашите експерти? Проверете ги овие корисни статии и упатства подолу:

60 секунди ?!

Ова е дел од серија на брзи видео-упатства на Envato Tuts + во кои воведуваме низа теми, сите во 60 секунди - само доволно за да го изгорите вашиот апетит. Дозволете ни да знаеме во коментарите што си мислел на ова видео и што друго би сакале да го објасните за 60 секунди!

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Design & Illustration tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.