Unlimited PS Actions, graphics, videos & courses! Unlimited asset downloads! From $16.50/m
Advertisement
  1. Design & Illustration
  2. Infographics

Што е инфографика? Дизајн за 60 секунди.

Read Time: 2 mins
This post is part of a series called Infographic Templates.
How to Create a Line Clock Infographic in Adobe Illustrator
How to Create a Vector Map Infographic in Adobe Illustrator

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Final product imageFinal product imageFinal product image
What You'll Be Creating

Добредојдовте во нашата серија "Дизајн во 60 секунди", во која можете да научите нова вештина на дизајн, функција или техника за само една минута!

Дизајн во 60 секунди: инфографика

Infographics ве поврзуваме со светот, овозможувајќи ви да споделувате интересни факти и информации со прекрасни визуелни елементи. Вклучете ги вашите читатели и проширете го вашиот дострел преку социјалните медиуми со возбудливи дизајни.

Во ова брзо видео, дознајте повеќе за инфографиката и како да го прилагодите едноставниот образец од Envato Market. Проверете ги инфографиките користени во ова видео од GraphicRiver.

Прилагодете го инфографдкиот шаблон во Photoshop

Во зависност од шаблонот што го преземате, ќе треба да користите Photoshop или Illustrator за да ги уредувате дизајните. Еве ние ќе го користиме Photoshop. Започнете со прилагодување на насловите, броевите и сите ваши важни информации со алатката Вид (T).

Change Infographic Titles with the Type ToolChange Infographic Titles with the Type ToolChange Infographic Titles with the Type Tool

Премести за да ги прилагодите боите. Користете ја алатката за избор (A) за да изберете една од облиците и прилагодете го пополнување на боја.

Customize Infographic Elements with Color FillCustomize Infographic Elements with Color FillCustomize Infographic Elements with Color Fill

И на крај, префрлете го изгледот и организацијата со избирање на секоја Група на слоеви за да ги поместите елементите наоколу со алатката за движење (V).

Adjust An Infographic Composition with the Move ToolAdjust An Infographic Composition with the Move ToolAdjust An Infographic Composition with the Move Tool

Сакате да го видите ова во акција? Проверете го видеото погоре за да ја видите оваа лекција на работа! Или побарајте помош од дизајнерски професионалец од Envato Studio за сите ваши инфографични потреби.

Малку подетално

Сакате да дознаете повеќе за дизајнот и огромните алатки и поставувања на Adobe Photoshop? Проверете ги овие упатства подолу:

60 секунди ?!

Ова е дел од серијата брзи видео-упатства на Envato Tuts +, во кои воведовме голем број на теми, сите во 60 секунди - само доволно за да го изгорите вашиот апетит. Дозволете ни да знаеме во коментарите што си мислел на ова видео и што друго би сакале да го објасните за 60 секунди!

Advertisement
Did you find this post useful?
One subscription.
Unlimited Downloads.
Get unlimited downloads