Advertisement
  1. Design & Illustration
  2. Flyers

20+ Најдобри флаери за забави и други настани (Maker App) Шаблони

Scroll to top
Read Time: 12 min

Macedonian (Македонски јазик) translation by Andrijana Mitevska (you can also view the original English article)

Планирате одлична забава или настан и сакате да му дозволите на светот да знае за тоа. Како да креирате одличен флаер што ќе ја изгуби вашата публика?

Флаери се еден одделен лист хартија со убава графичка и многу едноставна порака отпечатена од едната страна. И тие се прифатлива начин да ја промовирате претстојната забава или настан.

"Тоа е одлично", можам да те слушнам ", но немам идеја како да креирам флаер". Па, полесно е отколку што мислите. Првото нешто што треба да знаете е што влегува во тој одличен флаер за настани што сакате да го креирате.

5 компоненти на одлични Флаери за настани

5 Components of Awesome Event Flyers5 Components of Awesome Event Flyers5 Components of Awesome Event Flyers

1. Каков вид на настанот и кој доаѓа?

Пред да започнете да го дизајнирате вашиот флаер, треба да размислите за видот на настанот кој го посетувате и кој сакате да го привлечете кон него. Овие два фактора ќе влијаат и на дизајнот елементи и јазикот што го користите во вашиот флаер.

2. Направете го вашиот наслов Центар за внимание

Насловот на вашиот флаер треба да биде првото нешто што луѓето го гледаат, па затоа мора да го привлече вниманието со неговата боја, големина и порака. На прв поглед, треба да му кажете на сите за што е вашиот флаер и да ги натерате да продолжат да читаат.

3. Корисни графики, убава графика

Сликите, илустрациите, формите, линиите и боите што ги користите во вашиот флаер не се само за создавање убав флаер - тие треба да бидат поврзани со типот на настанот кој го посетувате и личноста што сакате да ја привлечете.

4. Додај 'Call to Action'

Секој флаер има потреба од линија за повик за акција. Ова е порака што го прави читателот сака да дејствува, како што се "Придружете ни се", "Ти си поканет" итн. Повик за акција ги повикува вашите читатели да дејствуваат на она што го читаат.

5. Не заборавајте ги вашите контакт информации

Информации за контакт, било да е е-адреса, телефонски број или адреса, е клучно за вклучување на секој флаер на настани. Впрочем, ако не додавате информации за контакт, како ќе знаат луѓето каде да ве најдат да присуствуваат на настанот кој го промовирате?

Ова се петте основни елементи кои треба да ги има секој флаер за настани, па внимателно размислете преку нив пред да почнете да го дизајнирате вашиот флаер. Сега, следното нешто што треба да се разгледа е како да ги ставите сите овие елементи заедно за да создадете кул дизајн.

Користете апликација Flyer Maker

Ако само што почнувате или немате позадина во дизајнот, може да биде доста предизвик да знаете како да ги ставите сите овие елементи заедно, така што ќе додадат еден страшен флаер.

Еден начин да се осигурате дека ќе го добиете дизајнерскиот аспект за креирање на вашиот флаер е да користите апликација за правење флаер за забава, како оваа од страна на Placeit.

Flyer Maker AppFlyer Maker AppFlyer Maker App

Овој производител на летоци става стотици шаблони за дизајн на флаер за ваше располагање, така што лесно можете да направите одлични флаери за настани за секоја пригода. Еве како го користите.

Како да користите Шаблони на Flyer Maker

Да речеме дека сакате да создадете совршен флаер за вашата новогодишна забава. Се што треба да направите е да ги следите овие пет едноставни чекори за да имате свој флаер за специјални настани подготвени за неколку минути.

1. Одете до апликацијата Flyer Maker во Placeit. Најави се бесплатно!

Внесете "Party Flyers" во лентата за пребарување.

party flyer maker appparty flyer maker appparty flyer maker app

2. Проверете ги шаблоните за дизајн на грид за настанот

party flyer maker appparty flyer maker appparty flyer maker app

3. Изберете шаблон за дизајнирање на флаер

Кога ќе видите шаблон за дизајнот на настани или флаер за забава, кликнете двапати. Ова ќе го отвори онлајн креаторот на флаер. Избрав Флаер создателот со зелена тема за роденденски забави.

party flyer maker appparty flyer maker appparty flyer maker app

4. Приспособете ја вашата Банер Шаблон

Почнувајќи од контролите налево и работејќи на патот надолу од врвот, можете да го додадете вашиот текст, да го промените стилот и бојата на фонтот и да го промените левиот број. Го сменив датумот, времето и адресата. Ја променив и бојата на фонтовите, го сменив бројот од две на три и ја сменив бојата на трите во црно.

party flyer maker appparty flyer maker appparty flyer maker app

Преместете се кон контролите на десната страна и работите од врвот, можете да го промените вистинскиот број, боја на позадина и модел. Го сменив бројот на 0 и ја сменив бојата на позадината и позадината.

party flyer maker appparty flyer maker appparty flyer maker app

Скролувајќи ја страницата, можете да пробате една од предложените поставувања ако заглавите додека го прилагодувате вашиот дизајн. Сите тие се различни верзии на шаблонот за создавач на флаер што ќе го одберете, и тие можат да ви помогнат да видите како вашиот образец ќе изгледа со различни поставувања што се применуваат.

party flyer maker appparty flyer maker appparty flyer maker app

Најдобро од сè, како што го креирате дизајнот на вашиот флаер преку Интернет, можете да ја користите најновата алатка за поставување на Placeit на дното на страницата, која го покажува вашиот флаер во низа реални сценарија.

party flyer maker appparty flyer maker appparty flyer maker app

5. Преземете го вашиот банер

Откако ќе бидете задоволни со вашиот дизајн, кликнете на копчето за преземање на врвот на екранот и преземете го вашиот дизајн за мала надокнада. Алтернативно, ако редовно треба да креирате флаери, постери, банери за социјални медиуми итн., Тогаш месечниот план може да биде најдобриот договор за вас.

party flyer maker appparty flyer maker appparty flyer maker app

20 Најдобри шаблони за создавачи на флаери

Сега кога знаете колку е лесно да се користи апликацијата на производител на Фејт на Фејт, овие 20 најдобри шаблони за дизајнирање на флаер ќе ви помогнат да создадете свој флаер.

1. Шаблон за флаер за забава

Party Flyer TemplateParty Flyer TemplateParty Flyer Template

За да креирате прекрасни флаери за настани, не изгледајте подалеку од шаблон за партиски флаери. Користете ги прекрасните слики од позадина за да покажете каков вид на забава имате, на пример, фотографија од коктели ќе предложи коктел и меки мечки и забава за забава на дете. Со избраната фотографија, се што треба да направите е да ја измените бојата на текстот банер за да одговараат на темата, да го изберете вашиот фонт и да го имате совршениот флаер за забава.

2. Флаер за аудиции на танц

Casting Flyer for Dance AuditionsCasting Flyer for Dance AuditionsCasting Flyer for Dance Auditions

Флаер за танц аудиции ви помага да се создаде совршен аудиција флаер за танц, театар, моделирање и други перформанси поврзани со улоги.

Со овој шаблон за дизајн на флаер, имате не само вообичаен избор на стилови на фонт и прекрасни фотографии во заднина, но исто така и прекрасен избор на шарени банери, од кои сите може да се прилагодат.

3. Онлајн Flyer за Cookout

Online Flyer Maker for a CookoutOnline Flyer Maker for a CookoutOnline Flyer Maker for a Cookout

Ширење на зборот за вашиот скара и да се возбуди луѓето за присуство со овој голем шаблон maker шаблон. Шаблонот нуди многу фантастични илустрации и одличен избор на позадини за да одговараат на широк спектар на вкусови.

4. Онлајн Флаер за концерт флаери

Online Flyer Maker for Concert FlyersOnline Flyer Maker for Concert FlyersOnline Flyer Maker for Concert Flyers

Без разлика дали создавате флаер за рок, џез, поп или реге-концерт, дизајнот на Flyer Maker for Concert Flyers ќе го направи вашиот флаер изгледа чудесно. Само осигурајте се дека имате голема слика за поставување расположение за да додадете во позадина, или користете една од одличните оние што доаѓаат со шаблонот. Тогаш се што треба да направите е да ги пополните деталите за концертот и да имате флаер на кој можете да бидете горди.

5. Онлајн флаер за летна забава

Online Flyer Maker for a Summer PartyOnline Flyer Maker for a Summer PartyOnline Flyer Maker for a Summer Party

Ништо не вели лето како голема забавна забава на плажа, парк или отворено поле. Со многу контроли за да ги персонализирате вашите фотографии и прекрасен избор на слики за да изберете, ќе имате флаер дизајниран и подготвен за печатачот за кратко време.

6. Шаблон за музика во живо во клуб

Club Flyer Template for Live MusicClub Flyer Template for Live MusicClub Flyer Template for Live Music

Без разлика дали сте диџеј, соло уметник или бенд, вашите обожаватели и потенцијални обожаватели треба да знаат кога и каде да те најдат. Тоа никогаш не било полесно отколку со шаблонот за Club Flyer Template for Live Music.

7. Флаер за современ танц 

Contemporary Dance Flyer MakerContemporary Dance Flyer MakerContemporary Dance Flyer Maker

Сакате да направите фантастичен флаер за вашиот следен рецитал за танцување, но не знаете прво нешто за тоа како да направите флаер за некој настан? Не грижете се, Современиот танц флаер создателот ќе ви помогне да креирате најубавите флаер е можно. Шаблонот ви обезбедува неверојатна колекција на слики, шарени градиентски преклопувања, одлични фонтови и корисни графики за да ви помогне да го прилагодите шаблонот.

8. Флаер за конференција

Conference Flyer MakerConference Flyer MakerConference Flyer Maker

Независно од каков вид на бизнис ќе се кандидира, сакате вашите летоци за настани да бидат доказ за вашата професионалност и сигурност. Конференција Флаер создателот нема да ве изневерам. Овој модерен и стилски шаблон за флаер за конференции само му е потребна информација и порака на вашата компанија и е подготвена за дистрибуција.

9. Флаер за спорт

Sports Flyer MakerSports Flyer MakerSports Flyer Maker

Создајте прекрасна слика за да го рекламите вашиот следен спортски настан со Sports Flyer Maker. Фотографиите на спортисти во движење, задебелен текст и светла боја акценти, и страшни графики цветаат дека можете да изберете да се преклопуваат секој шаблон сите работат заедно за да се направи ова одличен шаблон maker дефиниција.

10. Онлајн флаер за модна недела

Fashion Week Online Flyer MakerFashion Week Online Flyer MakerFashion Week Online Flyer Maker

Користете модна недела онлајн Флаер создателот да се создаде страшни флаери настан кој ќе привлече толпата на вашиот следен моден шоу. Додајте прикриена слика од вашата нова колекција, додадете го вашето лого, и прилагодете ги фонтовите и боите за да ставите свој уникатен спин на шаблон за прекрасни флаери.

11. Флаер за DJ Beach Party

DJ Beach Parties FlyerDJ Beach Parties FlyerDJ Beach Parties Flyer

Пролетна пауза е, и планирате забава на плажа. Користете флаер на DJ Beach Party за да создадете краен флаер за забава и да ги примате сите ваши пријатели и нивните пријатели да ви се придружат за најкул џем од сезоната.

12. Флаер за настани

Event Flyer MakerEvent Flyer MakerEvent Flyer Maker

Барате вистински шаблон за флаер за да создадете одличен флаер за посебен настан? Флаер создателот на настаните е оној одличен шаблон за флаер што го барате. Изберете од лудиот број на апстрактни позадини, додадете еден од иконите фонтови што се нудат, додадете го текстот и создадовте флаер кој вели дека ова е еден настан што не сакате да го пропуштите.

13.  Шаблон на флаер за октоберфест

Oktoberfest Party Flyer TemplateOktoberfest Party Flyer TemplateOktoberfest Party Flyer Template

Ако планирате забава за Октоберфест и ви треба само празен шаблон за создавање на флаер за да го освоите духот, проверете ја шаблонната страна на Октоберфест.  Откријте колку е лесно да направите флаер онлајн. Образецот е лесен за прилагодување, но ако не можете да пречи, само додадете ги вашите информации и користете го како што е, знаејќи дека имате одличен флаер.

14. Шаблон на флаер за фестивал на храна

Food Festival Flyer TemplateFood Festival Flyer TemplateFood Festival Flyer Template

Нека вашите обожаватели на свежа храна знаат кои пазари на фармерите ги посетувате со Шаблонот на флаер за храна. Шаблонот за создавачи на флаери комуницира шарени, свежи и сезонски со низа прекрасни илустрации за свежи производи.  Користете го овој голем образец, и за неколку минути ќе го креирате вашиот дизајн и ќе бидете подготвени да се упатите кон печатачите.

15. Роденденски шаблон за флаери

Birthday Announcements Flyer TemplateBirthday Announcements Flyer TemplateBirthday Announcements Flyer Template

Дали доаѓаат голем роденден на роденденот и сакаат да имаат забава? Направете епски флаер за да го најавите настанот со Флаер Шаблон за роденденски најави. Навистина не треба да направите многу повеќе отколку да одберете една од одличните фотографии и да ги додадете деталите за вашата партија, но, се разбира, можете да испратите свои слики и да го прилагодите шаблонот за да го направите како див или како скроти како што сакате.

16. Дизајн за Ноќта на вештерките

Design Halloween Party FlyersDesign Halloween Party FlyersDesign Halloween Party Flyers

Следниот пат кога ќе се појави Ноќта на вештерките, биди подготвен со шаблонот на дизајнот на Ноќта на вештерките. Шаблонот ги обезбедува сите оние прекрасни грозни фотографии и фонтови кои ви се потребни за да се создаде соодветен страшно флаер за забава и да се посочи на вашиот гостин за тоа што им е на располагање за нив.

17. Флаер за Младински драмски клуб 

Youth Drama Club Flyer MakerYouth Drama Club Flyer MakerYouth Drama Club Flyer Maker

Која е целата таа практика ако никој не ја гледа својата неверојатна изведба? Користете го шаблонот на Младинскиот драмски клуб Flyer Maker за да создадете неверојатен флаер и да ја ставите народот во ред.

18. Онлајн Флаер за детски родендени

Online Flyer Maker for Kids BirthdayOnline Flyer Maker for Kids BirthdayOnline Flyer Maker for Kids Birthday

Голема работа за флаери е дека тие се разноврсна. Ако имате роденден за вашето дете, зошто да не креирате покана за флаер? Онлајн Флаер создателот за деца роденден дефиниција ви дава носивост на забавни илустрации за да изберете. Децата и возрасните ќе ги сакаат.

19. Онлајн флаер за Housewarming забава

Online Flyer Maker for a Housewarming PartyOnline Flyer Maker for a Housewarming PartyOnline Flyer Maker for a Housewarming Party

Што подобар начин да објавите дека сте само се преселиле во вашата куќа за соништа отколку со забава?  Запознајте се со вашите соседи во стил со онлајн Flyer создавач на флаер за Housewarming Party. Прилагодете го на било кој начин што сакате да одговарате на боите и декор на вашата куќа.

20. Онлајн флаер за забава на базен 

Pool Party Online Flyer MakerPool Party Online Flyer MakerPool Party Online Flyer Maker

Планирање партија со базен? Ништо не вели кул како оваа фанки настан флаер дизајн дефиниција.   Базен партија онлајн флаер создателот е толку око-фаќање дека ќе имаат вашите пријатели се менува во нивните бикини и speedos дури и пред да добиете шанса да се тркалаат од креветот.

Повеќе страшни Флаер Дизајн Шаблони

Друг одличен ресурс за шаблони за создавачи на флаери е Envato Elements.

event flyer maker templates is Envato Elements event flyer maker templates is Envato Elements event flyer maker templates is Envato Elements

Овде ќе најдете стотици шаблони за дизајн на флаери кои се посоодветни за оние кои имаат некакво познавање на Adobe Photoshop и Illustrator. Ако тоа е, тогаш преминете кон Елементи и погледнете ја нивната понуда. Еве само неколку за да го изгорите вашиот апетит.

Велигденски флаер

Easter Party FlyerEaster Party FlyerEaster Party Flyer

Ако планирате Велигденско јајце партија или партија Велигденска градина, шаблонот на Велигденските лидери ќе ви помогне да креирате прекрасни флаери за настани. Пакетот содржи слоевити датотеки на ПСД кои можат да се прилагодат како што сакате.

Флаер на страната на сурфање

Surf Party FlyerSurf Party FlyerSurf Party Flyer

Нема да има шанса да го избришете овој флаер - ќе го фаќате бран сè до успехот на партијата. . Шаблонот е целосно прилагодлив, така што можете да го уредувате текстот и боите и да ги преместите или отстраните елементите. Овој чист, гроздобен дизајн е совршена покана за забава за вашата плажа и летни настани.

Флаер на диско забава

Disco Party FlyerDisco Party FlyerDisco Party Flyer

Ahhh ера на диско, бум кутии, голема коса, и камбаната задници. Ако планирате диско-тематска забава, Диско партија флаер е само нешто да се добие луѓе во расположение. Пакетот содржи слоевити ПСД и АИ датотеки кои можат да се прилагодат екстензивно за да одговараат на вашите потреби.

Ова се само неколку шаблони за флаери кои можат да се најдат на Envato Elements. Една од работите што ги прави Елементите толку неверојатни е дека за една прифатлива цена можете да даунлоадирате како многу од овие шаблони за шаблони колку што сакате.. И не само шаблони за флаери - откако ќе се регистрирате, исто така добивате пристап до илјадници други креативни графики и шаблони кои ќе ги користите колку што сакате.

Земете шаблон создавач за спин

Па таму го имате. Повеќе од 20 одлични шаблони за флаери на настани.  Запомнете дека постојат тонови повеќе страшни шаблони за создавачи на флаери на Placeit и Envato Elements, па дефинитивно ги проверувајте двете веб-страници и дозволете ми да знам во коментарите ако сте нашол нов фаворит кој не е на мојата листа.

Advertisement
Did you find this post useful?
Want a weekly email summary?
Subscribe below and we’ll send you a weekly email summary of all new Design & Illustration tutorials. Never miss out on learning about the next big thing.
Advertisement
Start your 7-day free trial*
Start free trial
*All Individual plans include a 7-day free trial for new customers; then chosen plan price applies. Cancel any time.